Hva bør du tenke på når du skal importere bilen selv? 

Mange nordmenn vurderer å importere bilen selv, først og fremst for å spare penger, men også for å få tilgang til biler og modeller som ellers ikke er i salg her hjemme. Før man setter i gang import prosessen er det uansett en del ting man bør sette seg inn i og sørge for at er i orden.  

Import av drømmebilen 

Grimstad, Norway - May 1, 2015: Chevrolet in red at American cars show "AmCar monstring".

Når du skal importere bil bør du besøke selgeren fysisk, og aldri kjøpe bilen fra nett. Dette sier seg selv, ettersom det ofte er snakk om betydelige beløp og investeringer. Men allikevel er det et ti-talls nordmenn som hvert år blir lurt av å kjøpe biler usett på nettet. En grundig prisvurdering av selve bilen og hvilke alternativer det finnes til akkurat din drømmebil, bør også vurderes nøye, før du reiser. Det å sammenligne priser på biler i Norge og i utlandet er ikke like enkelt, men et tips er å sammenligne modeller som er så like hverandre som mulig og da sette utstyrsnivå, kilometer og alder opp mot modellene.  

Sjekk offentlige registre før du reiser 

Når man kjøper bil privat, enten i Norge eller i utlandet må man alltid sjekke offentlige registre. Dette gjør vi for å se om bilen ikke er stjålet og bør også være en del av bakgrunnssjekken før du faktisk reiser for å hente bilen. Ta derfor kontakt med politiet i Norge, som har tilgang på et internasjonalt register av stjålne kjøretøy. Videre bør du også sjekke om det er tilknyttet noen valutarestriksjoner i eksportlandet. Etter at du har klarert disse punktene og fått en god oversikt over drømmebilen, er det snart på tide å reise.  

Framlinghan, England - July 10, 2015: Red replica of a Morgan veteran sports car with the hood down outside a church in Framlingham, Suffolk,

Veteranbiler 

Mange som importerer biler, importerer en veteranbil. En veteranbil er over 30 år og er fritatt for avgifter. Utfordringene ved å importere en veteranbil er allikevel mange, spesielt med tanke på at bilen eller motoren har gått det som faktisk blir oppgitt, i kilometere. Servicehefte bør også være med i veteranbilene, samt at du bør sjekke bilens chassisnummer, som dobbeltsjekkes med det som står i serviceheftet. Å oppsøke en merkevareforhandler anbefales også sterkt hvis du er usikker.  

Add a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *