Fikse bilen selv

Er det å fikse bil blitt hokus pokus? Nei, det er ikke så vanskelig. De enkleste tingene kan du lett fikse selv. Du finner det meste forklart i de mange reparasjonshåndbøkene. Bruker du internett? Det er her ting skjer nå. Du kan bruke smarttelefonen din med en app. Appen bruker utvidet virkelighet (AR) og holder du telefonens kamera over motorrommet, så kan den kjenne igjen 45 hovedfunksjoner på bilen din. Så har vi YouTube-kanalen, hvor der flommer over av instruksjonsfilmer. Disse filmene viser deg hvordan du enkelt kan gå fram, og hva slags verktøy du bør bruke, samt tidsforbruk og vanskelighetsgrad. Sannheten er at du kan fikse mer på egen bil nå enn noen gang før.

service2

Det er lovlig å fikse egen bil

Det er heldigvis nå lov til å skru på egen bil. Har vi ikke hatt lov til å skru før? Bilbransjen har skapt et inntrykk av at det er så veldig vanskelig å skru selv. Importører og merkeforhandlere viste før bilder av store datamaskiner, og fortalte at alt var så teknisk og så vanskelig. De sa at du måtte komme til de for reparasjon og for å få lest ut feilkoder fra bilens hjerne/computer. Er alt dette løgn? Ja, mye av det er løgn, og EU så tidlig utviklingen, og påla bilfabrikkene å fristille tekniske data. Nå går utviklingen at du kjøper bildelene på nett, og ser på instruksjonsvideoer hvordan du skal montere de. Når du er ferdig med å mekke på bilen, så kan du ta en pause i noen nye hagemøbler. De ble også kjøpt på samme nettbutikk som bildelene. Bilbransjen vil selvfølgelig ha bilen din inn på sitt verksted. De er ikke tjent med at du kjøper delene, og så gjør jobben selv.

Du fikser bilen lettere nå enn før

I dag er det er lettere å fikse bilen selv, enn for noen år tilbake. Før så hadde du disse bilreparasjonsbøkene å se etter. Nå så flommer nettet over av informasjon om bilen. Du finner apper, videokanaler, nettbutikker og det meste til bilen. Før så fikk du nesten ikke tak i bildeler, men nå får du tak i alt. Et godt råd for deg som ønsker å kjøpe ny bruktbil. Du må undersøke bilen din godt. Det er lurt å ta denne testen, NAF-testen. Det kan spare deg for tusenvis av kroner i reparasjonskostnader, og det er penger som ikke synes. Selv om du fikser mye på bilen din, så er dette godt investerte penger. Bilbransjen er i store forandring på grunn av nettet. De ønsker ikke å skremme deg lenger fra å reparere selv, men lager heller gode instruksjonsfilmer. I disse filmene viser vi deg hvordan du går frem, og hva slags verktøy du bør bruke, samt tidsforbruk og vanskelighetsgrad. Så værsågod fiks bilen din selv!

Add a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *