Bruktbil eller ny bil?

Bil er et nyttekjøretøy som gjør det enklere for oss mennesker å reise fra A til B. Det er dyrt å investere i ny bil og det koster mye å vedlikeholde og bruke den. Derfor er det lurt å tenke godt igjennom før man velger. Hvilket merke vil du ha? Hva skal bilen brukes til? Lønner det seg å kjøpe ny eller bruktbil? Statistikk laget av Opplysningsrådet for veitrafikken AS viser at det hittil i år har det blitt solgt 429.730 bruktbiler. Det er 5 338 færre bruktbiler enn i fjor. Er det en grunn til at salget av bruktbiler går ned?

Unngå disse fellene

Det er Best å styre unna disse bilene skal du kjøpe brukt. De er rimelige, men de har sin bismak. SUV er en drømmebil for de fleste nordmenn og de med god økonomi har kjøpt seg en Premium-SUV. For oss med mindre god økonomi kan løsningen være å kjøpe en som er brukt, men bilekspert Benny Christensen advarer. Grunnen til at det kan være risikofylt å kjøpe en brukt SUV er at de ofte er gamle og i starten kan det dukke opp uventede reparasjoner som koster dyrt. Christensen har sett mange folk fortvile. Skal man unngå å gå i bruktbilfella er historikk, kilometerstand og vedlikehold viktig informasjon før du signerer kontrakten.

Fordeler og ulemper

Biler er som mennesker. Vi er alle forskjellige. Fordelen med å kjøpe ny bil er at de kan gå langt før kvaliteten begynner å bli frynsete. Sikkerheten er også bedre i de nyeste modellene. Ulempen er at de koster mye og når først noe på bilen ryker kan det fort komme på noen kroner. Fordelen med å kjøpe en bruktbil er at du kan gjøre et godt kupp. Ikke alle bruktbiler kommer med dårlig kvalitet og mange har blitt godt vedlikeholdt. Det er også enklere å fikse dem selv. Ulempen er at mange deler må kanskje byttes ut og at enkelte deler kan være ute av produksjon. Tenk nøye igjennom før du velger.

 

Add a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *