La bilen stå – ta deg en løpetur

Bil er definitivt ikke en latskapshobby, hverken å kjøre eller vedlikeholde. Men kondisjonstrening, som er viktig for både hjerte og lunger, blir det lite av. Slitasjeskader er det mye av for mekanikere, og en løpetur kan være akkurat det som trengs for å forhindre skade.

Det skal være morsomt å løpe. For at løpeturene blir så behagelige som mulig, bør man ha løpesko som er tilpasset akkurat din kropp og løpestil. Her er en liten guide for hva du bør tenke på om du skal gå til innkjøp av løpesko.  

Løpesko tilpasset flere underlag 

Folk flest bor i byen og der kommer man ikke unna at det blir en del løping på asfalt. Det å løpe på asfalt merkes raskt på beina og skoene du bør bruke på et slikt underlag bør være tilpasset det harde underlaget. De fleste av oss løper også variert, kort, langt, på asfalt eller i skogen. Derfor er det også anbefalt av løpesko-eksperter å ha to typer løpesko. For de som kun løper på tredemølle inne, blir saken litt enklere. Nike sko er allsidigeog kan være svaret på dine løpeutfordringer. 

De perfekte skoene til deg  

Du har kanskje allerede skjønt at når du skal kjøpe løpesko, er det ikke bare føttene dine som bestemmer, men treningsmengden din, hvor du løper og hvor variert du trener. Noen kombinerer også løpetrening med annen type aktivitet, og ønsker at løpeskoene man vanligvis bruker også kan brukes til sideaktivitetene. Dette er selvfølgelig mulig, men vær da klar over at du kan kjenne store forskjeller på skoene til de ulike aktivitetene. Det er også forskjell på hvilke sko du trenger, hvis du trener fire til fem dager i uken eller så vidt har startet treningen og kaller deg mosjonist enda. 

Middle aged man jogging in the city in winter listening to music on his wireless headphones

Tips til å komme i gang med trening! 

Sliter du å komme i gang, er det mange motivasjonsprogram på nettet du kan følge. Noen har egne klubber, som man følger aktivitetene til på nettet, eller så kan du jo alltids melde deg inn hos et treningssenter og få en personlig trener. En personlig trener vil også kunne hjelpe deg med å velge riktige løpesko. Et godt tips for å komme i gang er å prøve ut sko hos en forhandler først og bestille modellen på nettet når du kommer hjem. Slik sparer du også penger på treningen. For det å trene trenger ikke å koste skjorta i det hele tatt.  

Add a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *