Fiat

Det finnes en rekke utrolige bilmerker der ute og i denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på Fiat.

Litt historie

Det var i 1899 at Fiat ble stiftet i Torino i Italia. Det ble stiftet av Giovanni Angelli. Den dag i dag er denne bedriften fortsatt eid av den samme familien. Dette synes vi er ganske imponerende! Fiat var en av de første vestlige storbedriftene som bestemte seg for å bygge fabrikker i Russland. De mest kjente fabrikkene holder til i Vladivostok, Kiev og Toljatti.

Populære modeller

Det finnes en rekke populære Fiat-modeller der ute. De mest populære er nok FIat Uno, Fiant Punto, Fiat Panda og Fiat 500. Dette er modeller som har funnet «årets bil» flere ganger på rad.

Klassikeren Fiat 500 er faktisk produsert igjen i nyere tid, med en mer moderne look! Det finnes en rekke mennesker som tar seg opp et gunstig forbrukslån for å kunne kjøpe en slik bil. Noen er faktisk enda mer interessert og kjøper originalversjonen.

Produksjon

Det som ikke så mange vet er at Fiat ikke bare har produsert biler, men de har også produsert nyttekjøretøy, landbruksmaskiner, anleggsmaskiner, busser, fly, militære kjøretøy og mye mer.

Det finnes også en rekke andre bransjer Fiat-konsernet har involvert seg i, som blant annet bygg og anlegg, finansielle tjenester og forlag. Fiat eier også riksavisen La Stampa, Itedi og Italiana Edizioni.

Fiat-museum

Ettersom denne bilen har blitt svært populær og er elsket verden over er det absolutt ikke overraskende at det finnes et museum dedikert til de mest populære modellene. Dette er et museum som heter Centro Storico Fiat og vi anbefaler at du tar turen.

Alle har en mening

Når det kommer til Fiat så er det ofte et hat/elsk-forhold. Enten så elsker du den sjarmerende stilen som flesteparten av bilene til Fiat er laget i, eller så kan du ikke fordra den. Mennesker som vokste opp på 60- og 70-tallet har ofte et svært nostalgisk forhold til biler som dette, fordi de har vokst opp med dem. Det finnes en rekke mennesker som går til innkjøp av biler fra barndommen og Fiat 500 er nok en av de som er mest populære.

Hva er din favoritt Fiat og hvorfor? Det er det spørsmålet vi vil ha svar på fra akkurat deg!

Add a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *