Gjør bil til en hobby

Faktisk er det ganske mange som tjener litt på hobbyen sin. I følge Skatteetaten kan en frimerkesamler selge hele kolleksjonen sin for millioner av kroner uten å betale skatt engang. Reglene er likevel svært diffuse og dårlig forklart hos Skatteetaten. Derfor mener jeg at du skal gjøre bilen til din hobby.

For selv om formålet er å tjene noen kroner, er bil en kul hobby uansett. Jeg kunne tenkt meg en gammel veteranbil selv, og bare pussa på den i garasjen når kjerringa har surna og man har lyst på tenke på helt andre ting.

Her er noen ting man kan gjøre for å komme igang.

Rydd plass

Ideelt sett skulle du hatt tilgang på en tom låve, men det har du kanskje ikke. Sjekk om det er plass i garasjen, og om det går an å plassere en løftebukk der. Da kan du komme til under bilen også. Det er en god del komponenter du må dra ut den veien. En liten kran kan også være smart om du skal montere en helt ny Cosworth DFV V8-rekke med turboladde sylindere.

Skaff drømmebilen

Kanskje er det ikke mer enn en liten refinansiering som skal til for at drømmen er realitet. En hobby som du kan bruke tiden på for å skape noe eget og være stolt av. Ikke det dummeste å bruke penger på i disse korona-tider.

Demonter og sveis

Det kan hende du både må demontere chassis og sveise rustne rammer. Men er ikke det litt av moroa da? Sørg for å merke alt og ta vare på skruer og nagler. Da vet du hvor de skal tilbake hen. Det er mange som har behov for sveisearbeider, så kan du dette håndverket, kan du saktens spe på grøten.

Men foreløpig har du ikke alt på stell, la hvertfall drømmen få en sjanse!

Add a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *