Biler

I denne artikkelen skal vi snakke om biler, om de forskjellige motorene og de forskjellige typer biler som finnes i dag. Det første vi skal begynne med er forbrenningsmotorer.

Forbrenningsmotorer

En forbrenningsmotor er den motoren som vi mennesker har brukt mest, men det er også den som har skapt flest problemer for oss når det gjelds miljøet. Denne motoren fungerer gjennom å forbrenne et organisk drivstoff som kommer fra fossiler under bakken. Denne væsken har blitt komprimert og har veldig mye energi inni seg, og når vi tenner den så er det veldig mye energi som blir frigjort. Denne kjemiske energien gjør vi om til mekanisk energi gjennom å antenne stoffet på en kontrollert måte. Når drivstoffet blir forbrent så blir det derimot frigjort karbondioksid og dette forårsaker mange av problemene som vi står ovenfor i dagens miljøkrise.

Hydrogenmotor

En hydrogenmotor fungerer gjennom at en brenselcelle oksiderer hydrogenet og samler opp elektrisk energi i et batteri. Biproduktet som oppstår her er for det meste bare vann, og derfor så er det veldig miljøvennlig og lurt å bruke en bil som kjører på en hydrogenmotor. Dette er derimot ikke veldig mange som gjør per dags dato, men det kan bli mer aktuelt i fremtiden. Det de fleste kjører av alternative biler i dag er den elektriske bilen.

Elektrisk bil

Den elektriske bilen kjører gjennom å lagre store mengder elektrisk energi i et batteri, og dermed bruke denne energien til å kjøre rundt med, ikke ulikt en fjernstyrt lekebil men i større skala. I dag har vi utvidet kapasiteten til batteriet og disse bilene kan kjøres enda lengre enn før. Dersom flere mennesker investerer i denne typen bil så har vi større sjanse for å redde planeten.

Muskelbil

Dette er en type bil som ofte er forbundet med store og sterke motorer som kan utføre store mengder arbeid, og som burde ha kjørt ekstremt fort. Noen ganger blir disse derimot sakket ned på grunn av sin egen vekt, men vanligvis så er de ekstremt sterke biler. Disse kan du modifisere hvordan du selv vil for at den skal oppnå raskest mulig hastighet. Dette kan du egentlig med alle biler, men med disse så er dette ofte selve poenget. Dersom du vil gjøre noe med vinduene kan du besøke Evofilm på denne lenken og finne noe som er brukbart der.

Sportsbil

Dette er biler som også er bygd for rask kjøring. Disse bilene har oftest to seter og er bygd til å være noe lettere enn de muskelbilene vi har snakket om tidligere. Bilene her skal kunne akselerere så fort som mulig og oppnå store hastigheter over strekninger som er rette, de er derimot ikke bygd for å kjøre offroad. Oftest så har de også et ganske kult utseende.

Add a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *