Importere bil

Om du ønsker å importere biler privat, er det mange ting å huske på. Som privatperson står du selv ansvarlig for at alle papirer er utfylt og at godkjenninger og deklarasjoner er i samsvar med virkeligheten. Før godkjenning av bilen ved en trafikkstasjon, må alt være på plass og i skjønneste orden. Det kan virke som mye arbeid, men det er verdt å strekke seg langt for drømmebilen.

En del av moroa med å importere brukte biler er å vedlikeholde den i egen garasje. Mange dugnadstimer legges ned med dyrt og spesialtilpasset verktøy, og med forsikring fra Innboforsikring24.no har du en ting mindre å bekymre deg for.

Vær på vakt

Som ved bruktbilkjøp generelt er det viktig å være årvåken. Det er mange ting å være ekstra observant på når det kommer til import. En ekstra utfordring er at det ikke alltid er mulig å ta bilen i nærmere øyesyn før prosessen starter, og her er det ekstra viktig å gjøre forarbeidet grundig. Selv om alt virker å være i sin skjønneste orden, må bakgrunnssjekken av selger være tilnærmet prikkfri, da det ved en eventuell disputt kan bli vanskelig å få hevet eller omgjort kjøpet.

Det er mange steder å finne informasjon som kan hjelpe til ved import av biler, og det er alltid en god investering av tid å gå grundig gjennom disse i forkant. Det kan være vrient å få gjort noe i etterkant av en inngått avtale, selv om premissene for denne ikke blir fulgt opp av en utenlandsk selger.

Med drømmebilen i sikte – forsikret og trygg

Det er mange bilmodeller som i utgangspunktet ikke er tilgjengelige i Norge. For entusiaster av spesielle bilmodeller eller -merker kan den eneste muligheten for å eie drømmebilen være å importere selv. For mange er det ikke nok å bla gjennom glansede bilmagasiner eller fagtunge nettsider for å føle «kicket». Kjente og kjære modeller som er vanlige på norske veier, kan ha sine «Limited Edition», «Anniversary»-utgaver eller andre spesialtilpassede utgaver som aldri har blitt tatt inn til Norge.

Når bilen endelig er trygt hjemme i garasjen og alle forsikringer er på plass – da er tiden inne for å nyte! Det er ingenting som slår følelsen av å kjøre rundt i en bil som skiller seg ut fra alle andre man møter på veien. Blikkene som følger deg helt til du er ute av syne, gjør hele jobben med importen verdt hver eneste time!

Add a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *