Småbiler gir økonomisk sikkerhet

Dersom du har tenkt å bytte bil, kan en moderne småbil være et smart valg. Kanskje har du en stor bil som sluker bensin og koster deg skjorta? I dag finnes det en rekke gode småbiler som har akkurat like mye luksus, teknologi og gode kjøreegenskaper som en større bil. De bruker vanligvis mindre drivstoff, de kommer gjerne i elektrisk utgave og koster mindre. For en sikrere økonomisk hverdag kan et bilbytte være det som skal til. Den nye Skoda Fabia er en nylansering i Norge. Det er den eneste småbilen som har fått hele fem stjerner og toppkarakter under en Europeisk krasjtest. Du trenger derfor ikke velge bort sikkerheten når du velger en mindre bil. Det er ikke lenger størrelsen det kommer an på, men teknologien bak.

Mer luksus ettersom årene går

Som sagt så trenger du ikke velge bort verken sikkerhet eller luksus når du velger en liten bil i dag. småbilene blir stadig mer påkostet og kommer i stadig flere utgaver. Smart er en bitteliten bil som har vært populær over lang tid. Smart Fortwo er den siste utgaven, og den blir ansett som en både sikker og miljøvennlig bil. Motoren er en av de med laveste CO2-utslipp på markedet, og den kom ikke med elektrisk motor før omkring år 2005. Dette er en typisk bybil, som er lett å parkere og manøvrere i trange gater. Dersom du bor ute på landet, men ønsker en mindre kostbar bil, da er kanskje elektriske biler noe for deg. Men da er det viktig å velge en elbil med lang rekkevidde. Du vil vel ikke bli stående fast midt på landeveien, uten en eneste ladestasjon i nærheten? Tesla Model S er en av de aller beste elbilene på markedet, og har virkelig fått fart på konkurrentene.

Hva kan du spare på å eie elbil?

Siden vi snakker om økonomisk sikkerhet, kan det være interessant å se hva man faktisk kan spare på å velge elbil fremfor en bil med forbrenningsmotor. Du kommer kanskje ikke til å tro det, men du kan spare titusener av kroner i året! Bare tenk på alle utgiftene du kutter: Bomavgifter, parkeringsutgifter, penger til drivstoff (strømmen koster mindre enn bensin og diesel!), samt redusert årsavgift, forsikring og service. Her er det mange monner som drar, noe som vil gi deg en mye bedre hverdagsøkonomi på sikt. I tillegg kan du komme deg fortere frem i trafikken, siden du kan bruke buss- og taxifeltene. En hvilken som helst nordmann bør egentlig ikke tenke seg om to ganger lenger før de bytter bil. Fordelene er så opplagte. Men er du tilhenger av store bensinslukere, da er dette dessverre ikke et opplagt valg for deg.

Add a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *