Slik sparer du penger på bilkjøp

Skal du kjøpe deg bil? Slik sparer du penger på bilkjøpet. Det lureste er å ikke ha det for travelt med kjøp, for da unngår du tabber, og slipper å tape masse penger. Hvis du plutselig likevel kommer bort i et godt tilbud, og må bestemme deg fort der og da, da har vi flere gode tips å gi deg. Viktig at du sjekker bilen godt før du kjøper den. Når du har sjekket ut bilen er prisen du betaler viktig. Du kan finne bilens verdi fra ulike priskalkulatorer på nett. Du må også bestemme deg for hvor mye penger du ønsker å bruke på bilen, ønsker du ny eller gammel bil, og hvordan du skal finansiere den. Hvor du kjøper bilen, og hvilken bil du kjøper kan du også spare penger på. Importere kanskje eller bruke et bilauksjonsfirma kan være en ide. Der er mange valg å ta dersom du ønsker å spare penger på bilkjøpet, og vi skal her beskrive noe av dette, mer detaljert.

Viktige sjekkpunkter med tanke på bilkjøp

Når du har funnet drømmebilen du ønsker å kjøpe, da er det viktig å følge visse sjekkpunkter. Opel har gjort en grundig jobb i år, men likevel må du undersøke bilens årsmodell og kilometerstand. Utenom det er det viktig å sjekke om bilen er heftelsesfri, altså at ingen utlåner eller bank har pant i den. Viktig å undersøke eierforholdet, og at bilen er EU-godkjent, og har vært på jevnlig service-kontroll. Slike ting som om at det har blitt skiftet ut viktige deler, og om bilen har hatt større skader eller utsatt for kollisjon er ting en kan spørre om. Det å prøvekjøre og se bilen er veldig viktig før kjøpet. Alt må sjekkes, og det å ta en NAF- test er lurt. EU-kontrollen er mer omfattende, og viser hvilken teknisk tilstand bilen har. Lurt også å sjekke at årsavgiften er betalt, og at det ikke mangler nøkler. Skriv alltid kjøpekontrakt når du har bestemt deg for hvilken bil du vil kjøpe.

Lurt å finansiere bilkjøpet smart

Du har kjøpt deg bil, og du ønsker å tjene litt penger på å finansiere den smart. Hva er lurest å bruke, sparepengene dine, låne på boligen, eller ta opp et lån på bilen? Det vil faktisk være lønnsomt å låne til bilen dersom du har lån fra før. Det lønner seg ikke å betale bilen med oppsparte midler. Årsaken er at differansen på renta mellom sparerenten og lånerenten er forholdsvis høy, og at det i dette tilfelle tjener du på å låne penger til å kjøpe bilen. Boliglånet kan også refinansieres, slik at du får mer penger til bilkjøpet. Billån har ikke slike gode rentebetingelser, og bilen får ingen heftelser. Lån med pant i bilen, får du også en grei rente på, særlig når du har bilen som sikkerhet for en del av egenkapitalen. Har du kjøpt en billig bil vil det være lønnsomt å ta opp lån uten sikkerhet f.eks. Forbrukslån via Zmarta til bilkjøp. Etableringskostnadene på lån på bilen er høy, og høy er den effektive renten.

Add a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *